Margriet Rutgers

Bewegen wat raakt en raken wat beweegt


ZHINENG QIGONG

Qigong is het werken met levensenergie en het onderhouden en verzorgen van de qi. Bij Zhineng qigong staat ‘gong’ voor een bepaalde oefenperiode. Met heeft ontdekt dat een periode van 100 dagen het meest ideaal is om lichaam en geest met elkaar te verbinden, alle meridianen te openen. Een goed begin is 15-20 minuten per dag. We werken in een qi-veld, afgestemd op jezelf en de bron, als in een goed gestemd orkest.

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer en effectief voor het versterken van het zelfhelend vermogen van het lichaam. De oefeningen zijn eenvoudig en hiermee stimuleer je de doorstroming van energie (qi) en krijg je een ontspannen en krachtig lichaam. Het doel is het verkrijgen van een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit bereik je door het regelmatig doen van de oefeningen en door het inzetten van je bewustzijn. Het is een bewegende vorm, daarop ligt de nadruk. Door te bewegen verdwijnt de onbeweeglijkheid in je lichaam (en in je geest). Het is heel goed mogelijk qigong zittend te beoefenen en/of alleen door middel van visualisaties.

In wekelijkse lessen kun je zelf ervaren wat qigong voor een effect heeft. Wil je jezelf wat meer en intenser onderdompelen in de heilzame werking van deze oefeningen kies dan voor een workshop. Deze worden regelmatig gegeven op Ibiza. Zie verder onder workshop/cursussen.