Margriet Rutgers

TAO VAN DE VROUW CURSUS LENTE 2024


Deze drie-daagse training is een verdere kennismaking met en verdieping in de ‘innerlijke alchemie’ van de vrouw. We zullen werken met aardings-oefeningen, psoas-release, hara-versterking, meditatie, zachte vloeiende bewegingen, muziek, klank, stilte, aanraking, inquiry, hemelse kringloop en natuurlijk: de innerlijke glimlach.

We gaan (meer, weer) contact maken met ons bekken, wat de basis is voor vrouwen voor een vreugdevol en vitaal leven. Innerlijke alchemie betekent dat je door te werken met deze oefeningen, zoals de innerlijke glimlach sturen naar je organen en de klanken hiermee verbinden, oude patronen in jezelf leert transformeren. Hierdoor raken emoties beter in balans en jij leert door meer gecenterd te zijn deze beter begrijpen en te transformeren. En het mooie is, je kunt het zelf, je leert meer en meer hoe je jezelf in harmonie kunt brengen met de bron van energie in het universum.

We leren het hart op een gezonde manier te verbinden met ons bekken, met onze seksuele organen. Door ons vermogen om lief te hebben vanuit het hart weer opnieuw in contact te brengen met onze seksualiteit helen we onszelf stapje voor stapje, in deze soms ontstane disconnectie.

De oefeningen zijn eenvoudig maar door hun uitwerking krachtig en diepgaand. De kracht van yin ligt in de diepte, in het donker. In de training maken we een start met een duik in deze ‘oceaan van yin’. Door hier weer mee te verbinden kunnen we ook gaan spelen met de yange, vurige energie in onszelf en hierdoor de waardevolle balans tussen deze twee weer gaan ervaren.

PRAKTISCH

De training vindt plaats in een kleine groep, 6 tot maximaal 10 vrouwen. Ik geef de training in een prachtige ruimte aan de Nieuwstraat, in een veilige, besloten omgeving, speciaal hiervoor voorbereid. De lessen zijn op de vrijdagmiddag, van 13.30 uur tot 16.30 uur en de prijs is € 50,00 per dagdeel, waarbij je je verbindt voor de hele serie van drie keer. Ik vraag een soort van commitment van mijn deelneemsters omdat het niet fijn is voor de groep en ook niet voor mij als iemand ergens halverwege afhaakt.

De data van deze cyclus zijn vrijdag 23 februari, dan 8 maart en de laatste op 22 maart 2024.

 

Deep dive into the feminin training in het prachtige Sauerland

Van zondag 5 tot donderdag 9 mei 2024 staat er een training gepland waarin we dit vrouwelijk Taoïstische pad met elkaar in een kleine groep nog dieper gaan verkennen. Deze training vindt plaats in het centrum Savita in het prachtige Sauerland. De omgeving alleen al nodigt uit tot contemplatie, verstilling en naast de training zelf zullen we ook in de natuur verblijven, wandelen, alleen of met elkaar. Het programma stem ik af op waar op dat moment de behoefte ligt. Ik ken dit centrum heel goed en weet van binnenuit hoe gedragen je je kunt voelen door hier een paar dagen met jezelf en elkaar te landen. Nadere praktische info volgt nog, een richtprijs voor de training inclusief 4 nachten verblijf op basis van logies en volpension is € 495,00.

Je kunt via mail of telefoon alvast je belangstelling aangeven. En mochten er nog vragen zijn, bel of mail me gerust, dan kunnen we samen overleggen of deze training nu bij je aansluit.

Marguérite Rutgers
Graaf van Burenstraat 59
7411 RV Deventer
www.margriet-rutgers.nl

margueriterutgers@gmail.com
06 14745075